Total Pageviews

Friday, April 15, 2011

Обръщение...

Има една песен на Слави Трифонов,която започва така : „ Ние сме лошите в страшния филм...”
Понеже ни бяха приписани седемте смъртни гряха,бяхме обвинени в какви ли не мерзости и петна по душите,настоящата публикация е обръщение към всички ветерани на подводния спорт в България,които по един или друг начин са се почувствали засегнати от статията,в която публикувахме подробности за гостувалия в гр.Варна цирк „БНАПД”,придружени с хумор.

Уважаеми дами и господа,
Във времената,когато Вие сте били първопроходците в любимия ни спорт, ви е водила любовта ви към морето  и към неговия хармоничен и подреден свят.В тия черно-бели времена отдавайки се на мечтите си и на любовта си към онова неспирно бушуващо море,което ни кара отново и отново да се връщаме при него, сте поставили основите на това,което днес ние продължаваме.Сега,години по-късно, нас до морето ни заведе същатата любов към него !Ние сме вашите копия!Трепетите,които сте изпитвали вие тогава,сега изпитваме ние..Спомнете си за хората,които тогава ви изкарваха авантюристи,които гледаха с насмешка на делата ви и които не ви разбираха.А сега се вгледайте в себе си днес!.Морето си е пак там,само дето и други хора го обичат с любовта,която вие изпитвахте тогава.Оборудването е различно,но любовта към подводния свят не е!Левски е казал : Времето е в нас и ние сме във времето! Задайте си въпроса в какво Ви превърна живота? В това,че отрекохте това,което самите вие бяхте като млади!Развиха се технологиите,начините на слизане под вода.Вината ни според вас се състои в това,че се научихме да работим така,както го правят нашите връстници по целия свят.Обвинихте ни ,че не сме ви поискали разрешение да го правим!И решихте да ни обърнете гръб.От това ние няма да намразим морето,повярвайте ни! Но да знаете : прекалено сме малки всички пред Морето!Днес не харесвате нас,утре други..! Нямате право!И последно – има хора на вашата възраст,които ни подкрепят и които не мислят като вас!
.....
Коментарите под статията вече са разрешени.Моля не ползвайте имена на хора,несъпричастни към тази глупава ситуация и не петнете имената им.

1 comment: