Total Pageviews

Wednesday, November 21, 2012

Края на съдебната сага мужду БНАПД и TDB

малко предистория :
 Българска национална асоциация по подводна дейност / БНАПД / на свое Общо събрание,провело се на 09.04.2011г в гр.Варна след проведени бурни дебати освободи от ръководните постове,които заемахме мен-Мирослав Славчев и колегите ми Антон Ангелов и Стефан Стефанов. На въпросното събрание ние опитахме както с аргументи,така и с процедурни техники да разубедем колегите ни ,че сме набедени за врагове неоснователно,но съществуваше предварителна нагласа и подготовка да се състои кадрила,в крайна сметка ние напуснахме събранието ,неудовлетворени нито от начина на воденето му,нито от начина на отчитане на гласувалите,нито от законността при провеждането му.
Изчакахме законоустановените срокове от БНАПД да внесат Решенията от ОС в съда и аз ги обжалвах.
Във Варненски Окръжен съд бе заведено гр.дело № 912 /2011 г
На продължилото повече от 4 часа съдебно заседание бяха излушани свидетелсти показания на свидетели,посочени от заинтересованите страни и бяха изгледани видеозаписите ,направени от наши приятели,присъствали на събранието във Варна
В крайна сметка съдът се произнесе със свое решение от 05.01.2012 г,публикувано на сайта на Варненски Окръжен съд,ето линк към решението :
http://213.91.247.58/upload/SAD_AKT/2012/01/06012012/0063d811/912b2511.htm
В резюме,съдът отмени всички решения на въпросното Общо събрание на БНАПД и ги обяви за незаконосъобразни,като с това практически ни възстанови на освободените длъжности.
Междувременно колегите от БНАПД ползваха правото си на  обжалване и съответно обжалваха това  Решение,но и проведоха ново Общо събрание,на което прегласуваха същите решения,като изправиха грешките от първото,като некадърното водене на събранието,необявяване на броя гласевали ЗА ,ПРОТИВ и Въздържали се и много други ужасяващи неща!Мога да кажа,че благодарение на това дело се научиха да провеждат събранията си законосъобразно!
Новото в Решенията на новосъстоялото се събрание бе,че ни и изключиха за неплатен членски внос.Разбирасе бяха забравили да проверят банксовата си сметка,където щяха да установят,че същия е заплатен по банков път  месец преди събранието им.Тук съществува спорната хипотеза за срока на плащането,но както по-нататък ще  прочетете,това следваше да се установи отново в съда.
Междувременно на високоинстанционния  /АПЕЛАТИВЕН / съд по жалбата на БНАПД  по Решението по горецитираното гражданско дело се проведе заседание,на което бяха изслушани доводите на жалбоподателя  и с Решение №  129 / 25.06.2012 г Варненски Апелативен съд препотвърди всички тези на Решението на първоинстанционния съд
линк към Решението :
http://www.appealcourt-varna.org/cp/upload/g-252-2012.htm

След това безспорно и категорично обявяване за незаконосъобразно нашето освобождаване нещата приключиха,но по новопровелото се събрание,на което бяхме изключени с основание "неплатен членски внос" заведохме ново дело,като тоя път освен мен се присъединиха като страни и колегите Антон Ангелов и Стефан Стефанов.
Не знам как щеше да протече това ново дело,знам само ,че нашият членски внос бе платен и щяхме да влезем в нова поредна безумна съдебна сага,докато един ден ми се обади Стефан Стефанов и ми заяви,че не желае да има повече общо с мен,с Асоциация Техникъл Дайвинг България и не желае да участва в това дело повече! Заяви ,че Антон Ангелов е на същото становище!
Тогава просто реших да спра!
Помолих адвокатите ми да пуснат  молба за прекратяване на делото,заплатих всички разноски за това и искам да обявя,че не желая повече да се занимавам с битки!
Опитах да наложа истината и правдата в този красив спорт,но уви.
Съжалявам,че се захванах с това,съжалявам за неудобството,което причиних на някои колеги!
Съжалявам,че повярвах на хората около мен!
Благодаря на верните момчета от Асоциация ТДБ,които са и сега с мен и ме подкрепят и на тях искам да кажа,че тази асоциация е по-силна от всякога защото идеите са красиви и перспективни,само да сме живи и здрави!

Успех на всички,които избраха път ,различен от нашия!Успех и на опонентите ни!
Желая здраве на всички
Миро!

 

1 comment:

  1. Miro , produljavai napred i ne de zanimavai s drebnavosti ... vinagi shte ima nqkoi koito da iska da prechi ... nadqvam se sled vreme i az da se prisaedinq kum teb i TDB ... pozdravi ot Viena i se nadqvam skoro da se vidim ... Tony Sozopol

    ReplyDelete