Total Pageviews

Thursday, May 26, 2011

получихме "флашка" със следното писмо,част от което публикуваме-в името на справедливостта!

До управителния съвет на БНАПД

Предложения от Емил Каратопраклиев, член на УС на БНАПД, след обсъждане настоящите проблеми на БНАПД с членове на БНАПД от Пловдив - Стамен Стаменов, Борис Димчев, Крикор Сренц, Агоп Сренц.


1.  Във връзка с продължаващите нападки, коментари и мнения от относно отстраняването на Мирослав Славчев и Стефан Кралев от УС, а Антон Ангелов от КРК на БНАПД, предлагам:

1.1.Отстраняване на членовете на БНАПД, които уронват престижа на организацията чрез целенасочени действия, насочени към медийната и  интернет аудитория, както и към редовите членове на БНАПД.

Мотиви: По силата на взето решение на Общо събрание на асоциацията, проведено на 09.04.2011г.,  Мирослав Славчев и Стефан Кралев са отстранени от УС, а Антон Ангелов от КРК на БНАПД. Въпреки изявлението на Мирослав Славчев преди гласуване на решението за отстраняване от УС, че ще се съобразят с него и ще продължат да работят за доброто на БНАПД,  тези господа започнаха масирана, предварително подготвена (видео- и фотодокументиране с манипулационна цел) и целенасочена срещу БНАПД и отделни нейни членове кампания, с минимум две поставени задачи: първо - да се пропагандира името на новата организация Техникъл Дайвинг България, която все още не е направила нищо за водолазната общност в България, чрез мотото „лоша реклама няма” и второ – да се дискредитира дейността на БНАПД, която активно се бори промените в закони, засягащи водолазната дейност в България, да бъдат съобразени и в интерес на цялата водолазната общност, а не само на членовете на БНАПД.

Освен това, уронването на престижа на БНАПД, на която горепосочените господа все още са членове (или поне някои от тях), само по себе си е неморално и неетично и е предпоставка за по-нататъшни действия, несъвместими с целите и задачите на БНАПД, включително отклоняване вниманието на УС на БНАПД  да отговаря на въпроси и нападки на хора, имащи за цел разцепване на водолазната общност, а не развитието  на водолазния спорт и обединяването на същата тази общност в България.

1.2.Изработване на етичен кодекс:

        Мотиви: превенция за бъдещи подобни проблеми.

33 comments:

  1. на тези 5-мата господа,повечето от които не познавам,но гледам,че са 3-ли,5-ли,55-ли звездни инструктори при БНАПД им предлагам следното :изцяло на мои разноски,включващи :пътни,храна и спане до определена от мен дестинация извън страната,директно спускане на 130 м дълбочина ,без тренировки.Който от тях се справи има право да ме предлага за изключване от където си пожелае.
    Давам им 1 седмица за отговор.
    Бях спрял да се занимавам с хората от бнапд,но явно няма да се получи с добро.
    В случай,че не се сещате кой съм-казвам се Мирослав Славчев

    ReplyDelete
  2. имат и втора опция-просто публично да се извинят за поведението си!

    ReplyDelete
  3. и трета опция-никой да не каже дума...и проблема си отшумява....

    ReplyDelete
  4. Здравей Миро,

    аз съм Явор Паунов и ме познаваш. В момента се намирам на водолазен кораб в "Aker Solutions" в Норвегия. Работим по отстраняване на сериозен проблем по един от drilling корабите на "British Petroleum". Аз лично ще ти платя същите разходи за да дойдеш и да представиш сертификатите си на моите колеги и супервайзори. Даже можете да си поговорите за гмуркания до 130 метра. Ако някой от тях се трогне и дори те допусне зад външната ограда на Aker, какво остава за гмуркане на смешната дълбочина от 17 метра, аз лично ще те предложа за председател на БНАПД! Да напомня ли, че съм член на УС на БНАПД?
    Не разбирам защо се мислиш за нещо повече от всички и защо смяташ. че трябва да сме съгласни с всичко което кажеш/направиш!

    ReplyDelete
  5. бухай си с чука на 17 метра и не се меси преди да си вникнал в това,което казвам!Господата са поканени на място,където пускат и не да работят а да гмуркат.идеята е поне да ме плюят хора,които знаят повече от мен..а защо не и,които поне малко ме познават.
    М.С.

    ReplyDelete
  6. Господата са поканени за гмуркане което не отговаря на водолазната им квалификация и направлението в което се развиват. 130 метра е техническо спускане, а само един от тях има техническо ниво и то начално. По същата логика е отправена поканата към теб.
    Плюещия си ти, още повече не забравяй, че не си заплатил членския си внос за 2011 към БНАПД, което автоматично те изключва като член на тази асоциация, т.е. ти сам си се изключил от нея, а обвиняваш други в това! Никой не те плюе и не те е обидил, обидните думи и т.е. се четат само в твоите коментари и изказвания, обърни внимание!

    Явор Паунов

    ReplyDelete
  7. Тука някъде да продават пуканки? Щото стана интересно пишкомерене

    ReplyDelete
  8. ти като ПР на асоциацията вземи тогава ги уведоми,че вече сте ме изключили,да не се резилят да пишат такива писма.Наистина бях спрял да се занимавам с вас,но си търсите проблеми постоянно,а после съм ви обиждал.другия път ще ви намажа с мед като ви видя на живо :)

    ReplyDelete
  9. Aз пукански си взех. Може да продължавата спокойно вече
    Седя в очакване да видя кой е по по най

    ReplyDelete
  10. Готини са си от БНАПД пенсий,арменци,комунисти и говорители от Норвегия (Ястребовски) май-се казваше.

    ReplyDelete
  11. Буревестников,Соколов...

    ReplyDelete
  12. ,,Уронване престижа,,...да се смее ли човек или да плаче..метла,ама яка метла трябва там,че иначе ще ни е срам да разказваме на децата що сме я докарали до тук.

    ReplyDelete
  13. Anonymous said...
    Готини са си от БНАПД пенсий,арменци,комунисти и говорители от Норвегия (Ястребовски) май-се казваше.

    Kво па намесваш арменците тука бе тъпан!Кажи още нещо против арменците и ще те сриня със Земята бе тиквеник проЗт
    Без ужванение: Виктор Мелконян

    ReplyDelete
  14. От 7 000 000 българи не можете да се оправите 20 водолаза, ся арменците са ви виновни а? кретен

    ReplyDelete
  15. да,моля подобни изказвания нама да се толерират в блога на ТДБ.Извинявам се от името на екипа за човека,който го е написал!
    М.С

    ReplyDelete
  16. провокаторите на БНАПД се опитват да скарат някого с нас :)

    ReplyDelete
  17. @провокаторите на БНАПД се опитват да скарат някого с нас :)

    БНАПД никога не си е позволявала подобно поведение, провокациите са присъщи на слабите, не на сериозни организации.

    @Готини са си от БНАПД пенсий,арменци,комунисти и говорители от Норвегия (Ястребовски) май-се казваше.

    Проява на невиждан пещерен манталитет е сегрегацията, независимо по какъв признак - възраст, пол, раса, политически разбирания.

    @Миро: на тези 5-мата господа,повечето от които не познавам,но гледам,че са 3-ли,5-ли,55-ли звездни инструктори при БНАПД им предлагам следното :изцяло на мои разноски,включващи :пътни,храна и спане до определена от мен дестинация извън страната,директно спускане на 130 м дълбочина ,без тренировки.Който от тях се справи има право да ме предлага за изключване от където си пожелае.

    Леко, че в БНАПД има хора, които са се спускали на 100 метра в карибския басейн, когато още не си чувал думата "море". При това не говорим за спускания за удоволствие, а за сериозна водолазна работа.
    Освен това хората ти говорят за морал, а ти размахваш кетапи. Какво, сертификат за техникъл дайвинг да не дава право на арогантно поведение?

    Симеон Кръстев

    ReplyDelete
  18. Симеоне,ще помоля Стефан да пише тук и да разкаже какъв "спектакъл" си заформил като си бил при него на обучение.аман от професионалисти.
    Вече ми омръзнахте и дотегнахте.ще оставя колегите да ви отговарят тук,че нещо не сте ми забавни напоследък
    М.С.

    ReplyDelete
  19. Отново отивам за пуканки и бира... Вие почвай без мен, аз след малко ще се включа :-)

    ReplyDelete
  20. Миро, НИКОГА не съм бил на обучение при Стефан. Работих един месец с неговата група и ми е любопитно за какви спектакли говориш.

    Симеон Кръстев

    ReplyDelete
  21. Здравей, Симеоне.
    Казвам се Стефан Стефанов и съм човекът , който те взе на работа при мен.
    Нямах никакво намерение да пиша или да отговарям на никого в този блок, но тъй като ти в няколко твои публикации в различни форуми нападаш умишлено хората ,които мислят различно от теб, съм длъжен да напиша това ,което мисля.Както казах вече, през миналата година аз те взех на работа при мен във фирма ,която няма да посочвам, заради рекламата. Взех те на работа за улов на рапани и трябваше да преминеш вътрешен курс. Тъй като знаех ,че си завършил престижно водолазно училище, реших да не го правя. След като ти дадох служебна лодка, пълно водолазно обурудване ти ми създаде следните проблеми: в първият ден на твоята работа ти направи страхотен водолазен инцидент,като застраши живота на човека,с когото работеше, а имено запетла се в пъпната връв, изгуби основна водолазна екипировка, освободи колана върху втория водолаз и се наложи да те извадят в безпомощност. Ако искаш, ще напиша името на човека ,който застраши, няма проблем. Това е първият случай на водолази препитаващи се чрез улов на рапани, да застрашат нечий живот, случвало се е да има и друг път водолазни инциденти, например с кисонна болест, но никога и това, което ти направи. За норвежките изпълнения няма да говорим. Жив и здрав и повече не пиши глупусти.

    ReplyDelete
  22. Стефане,

    ще отговоря по ред на всичко, написано от теб:

    @ Взех те на работа за улов на рапани и трябваше да преминеш вътрешен курс.

    Какъв? Курс, в който да ми обясниш, как се прави декомпресия с мастика и горещ душ? Или курс, в който да ми покажеш, как се работи с водолазен компютър нагласен на режим "нитрокс", а да се използва въздух? Или може би курс, за това как между две или повече спускания на дълбочина 18 метра, с времетраене 2 часа всяко, да изпия 2 литра бира/вино? Мерси. Нямам нужда от подобен курс.

    @а имено запетла се в пъпната връв

    Въпросният човек - Иван влезе след мен и излезе преди мен, въпреки моето становище, че лодката не бива да остава без човек на борда и без мое знание. При тези обстоятелства прецени - кой, в кого се е оплел. Впрочем Иван е влязъл и излязъл, преди мен и за оплитането му научих в последствие.

    @изгуби основна водолазна екипировка

    Изгубих си ножа, признавам. Аз съм единственият водолаз в света, който някога си е губил ножа.

    @освободи колана върху втория водолаз и се наложи да те извадят в безпомощност

    Никога, през цялата си водолазна практика не съм "хвърлял" колана. Още по малко бих го направил ако под мен има човек, бъркаш ме с някого. Въпросният колан поставих в ливара с рапаните, когато излизах, а Иван беше в лодката. Физически няма как да съм пуснал, каквото и да било отгоре му.

    @се наложи да те извадят в безпомощност

    Стефане, лъжеш. Или може би не знаеш, но на професионалните водолази се помага да излязат от водата. В цивилизованите страни даже ги вадят в звънец или клетка. Ако да ти подадат рък, докато излизаш от водата за теб е новост, не знам.

    @За норвежките изпълнения няма да говорим.

    Нищо, от което да се срамувам или крия - давай.

    Симеон Кръстев

    ReplyDelete
  23. e 6tom kazva6 samo noj zna4i e taka a drugoto para6uti livari a kolko dena ivan i az ti oburudvahme neoprena deto skasa A tova za mastikata nego razbrah ba6tati mi kaza izri4no daneti davam alkohol 6toto si imal problem i te likuvali ot tova i ti ne pie6e takae ama 6to tise vidq 4e nie sme go pravili imam predvit litri az piq bira vqrno no tova s kompa 6to za glupos ti vidqligo ili prosto ei taka pak da kaje6 ne6to Simione togava te vzemah ot dobro Ati me podvede i nakraq izbqga zavle4e i Iban s udrajkite vij haide do tuk leka rabota Stefan

    ReplyDelete
  24. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ КЕЛЕМЕТА!!! Да се клепате като малки деца. На си ти куклите - дай си ми парцалките.. СРАМОТА!!!!
    И да ви гледат и четат всички... е ся кой па не ви истипоса в аквата.. ВСИЧКИ да ви гледат сеира.. И на Симеон и на Стефан...

    ReplyDelete
  25. ОТВРАТЕН съм от всичко, което чета..

    ReplyDelete
  26. Скуба, прав си. Не биваше да отговарям, изтървах си нервите. Но сам си бил атакуван в интернет пространството несправедливо - знаеш как е. Човек понякога натиска enter преди да помисли.
    Все пак, въздържай се от епитети, като "келемета".
    Поздрави Симеон Кръстев

    ReplyDelete
  27. i ot men do tuk 6te ni poznaite po delata Stefan

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete